Sharon alfonso

Träninigs tips!

Kategori: Allmänt

Rumpan
 
Gör så här: Precis som med löpning ska hård ben- och sätesträning byggas upp långsamt, så att du inte får överbelastningsskador. Börja med att göra de fem tuffa rumpövningarna 2 gånger i veckan i 4 veckor. Hoppa inte över något pass. Därefter kan du träna 3 gånger i veckan.

Övningar, 3 st

#Toe pull

För den ena foten tillbaka, så att tårna pekar bakåt och håll hälen rak. Sänk stå-benet en aning, så att du känner en lätt sträckning i vristen. Sträck stå-benet. Upprepa tre gånger. Starta övningen igen, men låt nu hälen falla utåt när foten är bakom. Håll knät så att det pekar rakt fram. Sänk stå-benet som tidigare. Upprepa tre gånger. Låt sedan hälen falla inåt och upprepa rörelsen igen.

 

 

#Ettbens glute bridge + walkout

Ligg på rygg med 90 graders böjning i knäna och med båda fötterna i golvet. Dra höger knä mot bröstet och ta tag under knät med båda händerna. Lyft höfterna så högt som möjligt medan du trycker emot med hjälp av vänster fot. Håll ställningen i tre sekunder medan du spänner sätet så hårt som möjligt, som om du skulle hålla fast något mellan benen.

#Kissande hunden

Stå på alla fyra. Håll länden parallellt med golvet under hela övningen. Lyft det ena benet ut mot sidan som en hund som ska markera mot ett träd. För knät bakåt i en cirkel och sträck benet rakt bakåt. Böj knät, för det in mot magen, ut till sidan igen och så vidare. Rörelsen ska ske i höften, inte i ryggraden. Upprepa tio gånger och byt sida.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: